onsdag den 1. maj 2013

Fastelavnsboller

Nå, nu er det vidst også et par dage siden mit sidste indlæg. Men det skyldes altså at jeg ikke har kunnet oploade billeder til min blog. Har været ederspændt-rasende - for man kan ikke en gang skrive til blogger for at spørge om hjælp??? Nå, men jeg google'de det lidt og fandt ud af at det måske ville hjælpe at downloade Google Chrome. Heldigvis hjalp det - supersmart tænkt af google at man skal bruge deres produkter!
Anyways her sidder jeg så på Google Chrome og skriver dette indlæg. Og så har jeg endelig fået billeder på Mit indlæg om varme hveder !! Jeg har kun tænkt mig at bruge det til blog, ellers bruger jeg Firofox(anbefalet af min superseje datalogistuderende kæreste - det råd stoler jeg på!)
Som overskriften siger så flot er der altså fastelavnsboller på menuen.


Ja, jeg ved godt at jeg måske lige er lidt for sent på den, men herhjemme er vi altså vilde med fastelavnsboller og bager dem hellere end gerne hele året rundt! :)

Jeg kan rigtig godt lide den her opskrift fordi den er let at arbejde med - specielt fordi det er en købe creme - men også fordi dejen er så dejlig og nem!

Ingredienser:
Til 9 stk.

 • 1 dl. mælk
 • 3 spsk sukker
 • 1 æg
 • 85 g. smør
 • 25 g. gær
 • 300 g. mel - måske lidt ekstra
 • 1 pose Dr. Oetker kagecreme
 • 5 dl. mælk
Smelt smøret og bland det med mælk og æg. Gære røres ud i mælkeblandingen. Rør sukker i og tilsæt til sidst melet. Ælt dejen godt sammen. Dejen bliver dejlig blød og glat. Den skal fedte pga. smørret  men ikke klistre! Hvis den klistre til dine fingre så tilsæt lidt mere mel. Sæt dejen til hævning i 25 minutter og lav imens kagecremen, som skal på køl i 20 min. Man kan jo også vælge at lave sin egen creme, hvilket jo uden tvivl er meget mere lækkert, så skal man bare være opmærksom på at man nok ikke kan følge denne fremgangsmåde.


Når dejen har hævet delen den i 9 lige store klumper som trykkes flade og fyldes med ca. 1 spsk. kagecreme.


Luk bollerne godt sammen i bunden.


Bollerne stilles med bunden ned ad på en beklædt bageplade og bages ved 225 grader i minutter. 


I denne omgang var jeg ret optimistisk og fyldte måske lidt for meget creme i - jo mere jo bedre - men det resulterede altså i at nogle bollerne revnede og cremen bare flød ud. Så hold hellere lidt igen med cremen, ellers ender man med meget mindre ;)


Man kan jo vælge at pynte dem lidt med noget glasur - jeg er mest til kakaoglasur, men man kan jo gøre som man vil.

Bollerne kan udmærket fryses ned, men skal tøs op inden man varmer dem igen. 

2 kommentarer:

 1. Yum, jeg elsker fastelavnsboller - uanset om der er årstid for det eller ej (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lige præcis! Lidt ligesom at spise vaniliekranse om sommeren ;)

   Slet