onsdag den 22. maj 2013

Knækbrød

Nå, så må jeg vidst i gang igen :) Pinsen har budt på besøg af Joachims lillebror og de sidste to dage har været præget af sygdom... øv øv, så mit indlæg om knækbrød, som jeg bagte før Pinsen måtte altså vente - men her er den:


Jeg ved godt at denne udgave af knækbrød findes mange steder i blogverdenen, men jeg vælger alligevel at ligge den ud her. Desuden siger jeg det samme som alle de andre: Pas på - vanedannende!! :)
Som i måske ved har jeg jo en lille ovn, så jeg lavede kun 16 stk, da min bradepande (jeg ved ikke hvordan jeg kun lever med en!!), jo ikke er så stor. Men her kommer der en opskrift på ca. dobbelt så mange.

Ingredienser:
ca. 32 stk.

  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. sesamfrø 
  • 3½ dl. mel (man kan også bruge lidt grahamsmel hvis man vil)
  • 2 dl. vand
  • 1 1/4 dl. olie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 ½ tsk. salt
Rør alle ingredienser sammen. Dejen bliver snasket!


Del dejen i 2 klumper og rul hver klump ud mellem 2 stykker bagepapir. Man skal ikke være bange for at dejen sidder fast - det sørger olien for at den ikke gør.


 Skær den ud rullede dej ud i passende stykker - gerne med en god kniv eller pizza skærer.


Bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 min, til de er gyldne og køles af.


Knækbrødene skal opbevares i en lufttæt beholder. Jeg bruger mine julekagedåser for jeg havde altså ikke andet :) 
De er altså super gode de her. De kan jo bruges til alt nærmest. Bare som snak, med pålægschokolade (mums!), til en omgang scrambled eggs - og sikkert også meget andet! :) har i nogle ideer?

2 kommentarer:

  1. De ser godt nok lækre og flotte ud, de knækbrød :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! - de smager også rigtig dejligt!

      Slet