søndag den 1. december 2013

Brunkager

Åh hvor har det været en travl dag.
Startede dagen med lidt let fitness sammen med en god veninde. At vi så tog på café og drak alle kalorierne på igen ;)
Derudover er dagen gået med bagning af brød, lektielæsning(ca. 200 sider til næste uge), indkøb og ikke mindst bagning af brunkager. Det lyder ikke af meget - men det føles sådan :)
Nå, men som lovet er her et indlæg om brunkager. Jeg elsker at jule-bage det er så hyggeligt! Jeg kan allerede nu afsløre at dette nok ikke bliver det eneste indlæg om julesmåkager! På en måde er det her en slags snyde-brunkager, men det kan i jo læse jer til i ingrediens-listen.


Til 50-60 stk:

- 3/4 tsk potaske
- 1/4 dl. vand
- 125 g. smør
- 100 g. sirup
- 100 g. sukker
- 1/2 pose Dr. Oetker brunkage krydderi( det er det jeg mener er lidt snyd ;p)
- 250 g. hvedemel

Og rigtig gættet - opskriften er også fra Dr. Oetker:

 Opløs potasken i vandet. Smelt smør, sukker og sirup sammen og bland potaske-vandet heri. Hæld det over i en skål og køl massen af til den er lunken.

 Bland brunkagekrydderi med mel...

 Og hæld det i den nu lunkne masse.

Ælt massen godt og stil den i køleskabet i 24 timer. Man kan enten forme dem til pølser og skære dem ud i tynde skiver eller gøre som jeg:

 Rul dejen ud og stik små kager ud med udstikkere.

 Lig kagerne på en plade med bage papir og bag dem i oven ved 200 grader i 8-10 minutter eller til de er blevet gyldne.

Kagerne er meget bløde når de kommer ud af oven. Lad dem køle af på en rist til de bliver sprøde og pak dem i en tæt kagedåse.
Mmm.. juletid er skønt på flere måder. Glædelig 1. december!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar