Jeg er normalt ikke særligt vild med koldskål, men det er også kun fordi at dem man køber faktisk ikke er særligt gode og, igen, så kan jeg bedre lide at vide hvad jeg putter i munden.
Denne simple opskrift er uden æg(koldskåls-delen), hvilket gør den endnu nemmere, da man jeg synes det godt kan være spild at købe en hel pakke pasteuriserede for kun at bruge dem til koldskål.
Koldskål:
- ½ l. kærnemælk
- ½ l. A38 ( eller andet der ligner)
- 3 spsk. sukker
- 2 tsk vaniliesukker(vil også gerne prøve med vaniliestang en anden god gang)
- lidt citronsaft efter smag
Kammerjunkere:
80 stk
- 250 g. hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk. vaniliesukker
- 35 g. sukker
- 75 g. blødt smør eller margarine
- 1 æg
- ½ dl. vand
Tril dejen til 40 kugler og læg dem på en plade med bagepapir med lidt mellemrum.
Bag kuglerne i en 200 grader forvarmet ovn i 6 min. til de har hævet lidt.
Spis dem til den lækre koldskål og så må vi jo bare vente på sommeren så vi kan lave endnu mere koldskål!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar