mandag den 23. juni 2014

Nektarin marmelade

Her den anden dag opdagede jeg at min næsten fulde bakke af nektariner var blevet meget bløde. Så i bedste "stop spild af mad"-stil begyndte jeg jo straks at tænke på hvad jeg dog skulle gøre med dem inden de blev for gamle. Tanken om at spise dem alle på en gang faldt mig ind (jeg elsker nektariner!), men det tror jeg ikke er godt for maven ;) Så jeg tyede til Google, min gode ven, og fandt en opskrift på nektarin marmelade hos den kære Birthe, som har inspireret min opskrift.

Det bliver til en lækker gul marmelade med skønne vanilje prikker! Der bliver ikke voldsomt meget af denne opskrift, men for tiden er nektariner ikke så dyre, så man kan jo bare købe et par bakker. De behøver ikke være nogle meget bløde nektariner, men det er lidt nemmere at skære kødet fra stenen hvis de er lidt bløde.

- 350 gram nektariner uden sten og skind
- 1 dl. sukker
- ½ vaniljestang - både korn og stang
- Et par spsk citronsaft
- evt. et skvæt vand

Skær nektarinen, uden skind og sten, i mindre stykker og kom det i en gryde. Tilsæt halvdelen af sukkeret og citron saften. Skrab kernerne ud af vaniljestangen og tag en lille ske af det resterende sukker og bland det med kernerne. Kom det i gryden sammen med det andet. Hvis nektarinerne er meget saftige behøver man ikke tilsætte noget vand, men hvis de har været knap så modne kan man tilsætte et skvæt vand.
Bring det hele i kog og lad det småkoge i ca. 10 minutter. Blend det godt og tilsæt resten af sukkeret og den tomme vaniljestang. Skru op for varmen og lad det koge i 5-7 minutter alt i mens man rører i det. Kom en lille smule på en tallerken og kør en finger igennem det. Hvis det ikke løber sammen er det færdigt, ellers lad det koge lidt endnu.
(Man kan jo også snyde med lidt geleringsmiddel, følg da anvisningen på pakken).
Kom marmelade på vaskede og skolde glas, som evt. er rystet med lidt atamon. Nydes på en lækker bolle eller hvad man nu lige føler for! ;)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar