lørdag den 25. januar 2014

Dejlige lune kyllige-horn

Denne opskrift stødte jeg på et eller andet sted jeg ikke kan huske og har ventet på en lejlighed til at bage dem. Hvad andet er bedre end et isnende koldt vejr?


Det er jo praktisk talt bare marineret kylling i lækkert brød - kan det være andet end lækkert? Desuden er det ikke særligt svært, ej heller alt for tidskrævende. De er lidt anderledes at lave en pølsehorn fordi dejen ikke rulles rundt om men mere foldes, men det er jo ikke besværligt :) De kan fryses!

Ca. 20 stk.
- 50 g. gær
- 4 dl lunkent vand
- 1 dl syrnet fedtfattigt mælkeprodukt (evt kvark eller lign)
- 1 spsk sirup eller sukker
- 1 tsk salt
- 200 g. rugmel eller grahamsmel
- 600 g. hvedemel
- 400-500 g. kyllingefilet
- 1 æg til pensling(kan udelades)


Til marinaden
- 2 spsk. olie
- 2 tsk karry
- 1 tsk salt
- 2 fed hvidløg

Rør gæren ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt godt. Stil dejen til hævning i 1 time.


Skær kyllingen i 20 skiver. Hak hvidløg fint og bland med olie, salt og karry. Mix det hele sammen og stil i køleskabet mens dejen hæver færdigt.


Del dejen i 20 lige store stykker, rul/tryk dem flade og læg en skive marineret kylling på. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Hornene hæver i endnu 30 minutter Her kan man vælge at pensle med æg for et blankt udseende.


Bag kyllingehornene ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

MUMS!


Man kan jo eksperimentere lidt med en anden marinade hvis man ikke er til karry. En god BBQ marinade ville sikkert også egne sig godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar