torsdag den 1. maj 2014

Pizza bianca med spinat og kartoffel


I de her dejlige sommerdage går J og jeg og drømmer os til Italien. Jeg er vild med Italien og er bange for at jeg desværre ikke kommer til at se resten af verden, fordi jeg altid vælger Italien, når der skal besluttes hvor vi skal på sommerferie. I år er selvfølgelig ikke nogen undtagelse og derfor rejser vi til Garda ved Gardasøen til sommer.
Det er jo ingen hemmelighed at de bare er voldsomt gode til at lave pizza i Italien. De har de rigtige teknikker og ikke mindst de rigtige ingredienser! Men en gang imellem gør jeg da et forsøg. Indrømmet - det bliver aldrig helt så godt, men det smager stadig godt ;)Når man tænker pizza er det typisk noget med tomatsovs, ost og hvad man ellers lige føler for at putte på. Men på det seneste er der begynd at poppe ret mange pizzaer op uden tomatsovs, de såkaldte "pizza bianca", altså hvid pizza. Jeg ville da også prøve, og da jeg stødte på denne opskrift så fik jeg altså mundvand :) Vi har snydt lidt og brugt en pizza-pulver-pakke (fyha!), men man kan jo også lave dej selv så det passer.

Pizza til 2-3 personer(eller 2 personer + madpakke  ;p )

- 175 g. frisk spinat
- 1 stor kartoffel
- 2 spsk creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- olivenolie til at dryppe
- 1-2 friske mozzerellaer
- salt og peber

Skyl spinaten og kom den i en gryde. Lad den dampe i det overskydende vand fra skylningen heri, til den er faldet sammen (et par minutter). Hæld det eventuelle overskydende vand fra.
Bland creme fraiche og presset hvidløg. Skær kartoflen i papir tynde skiver med et mandolin jern eller evt. en god kartoffelskræller
Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Rul dejen ud i passende størrelse og smør creme fraiche blandingen på. Fordel kartoffelskiverne over creme fraichen og herefter spinaten over kartoflerne. Riv stykker af mozzarellaen og fordel det over pizzaen. Dryp olie hen over og drys med salt og peber.Bag pizzaen ved 250 grader varmluft i 10-15 minutter til mozzarellaen er blevet gylden.

Luk øjnene, tag en bid og drøm dig til Italien :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar