søndag den 28. september 2014

Parmesanboller til suppe-dyp

I går skrev jeg om den fantastiske Gullashsuppe som vi fik i fredags. Selvfølgelig skulle der også bages noget til at "dyppe" med, og valget faldt på disse boller med revet parmesan ost i.Indrømmet! De er lidt mørkere på toppen end jeg havde ønsket mig, men de smagte nu stadigt rigtig dejligt ;)
De er sådan lidt kompakte i det (hint - den ret lille mængde gær), men det er altså det som gør, at jeg synes at de er rigtige gode til suppe og så de er også fine med smør på dagen efter!

Til 9 boller:
- 12,5 gram gær
- 70 gram smør
- 2 dl mælk
- 1 tsk salt
- 1 dl revet parmesanost + lidt til drys
- 5 - 6 dl hvedemel

Start med at smelte smørret, bland mælken i og lad det blive lillefinger-varmt. Smuldr gæret i en skål, hæld mælk/smør blandingen over og rør gæret ud. Tilsæt salt og parmesanost. Kom nu melet i lidt efter lidt og ælt dejen blød og smidig. Den skal være dejlig glat, ikke for klistret, men bestemt heller ikke for tør!
Stil dejen et lunt sted og lad den hæve 30 minutter.
Tag dejen ud af skålen og den i 9 stykker og form dem til boller. Kom bollerne i en form med bagepapir - min var firkantet, men den kan også sagtens være rund eller hvad man nu lige har.
Lad bollerne efter hæve i 15 minutter hvorefter de drysses med lidt parmesanost og stilles i en 200 grader varm ovn. Bages i ca. 20 minutter til de er gyldne - forhåbentlig ;)Værs´go og dyp! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar