lørdag den 26. april 2014

Kylling, rodfrugter og sovs - alt i én pande!

Denne ret er et sandt hit! Ikke bare smager den fantastisk, men den bruger også kun 1 kogeplade og kun ganske lidt opvask - en win win situation ;)
Man skal selvfølgelig starte i lidt god tid, for kyllingen skal jo være gennemstegte og kartofler skulle helst ikke være rå, men når det hele er i panden, så passer det jo nærmest sig selv! Så kan man jo lige få lagt vasketøjet sammen eller tømt opvaskemaskinen i mens man venter :)


Til 2 personer skal du bruge:
- 4 kyllingeoverlår (eller tilsvarende underlår)
- 6-800 gram blandede kartofler og gulerødder ( man kan sikker også bruge andre rodfrugter)
- 1 lille løg
- Olie til stegning
- Salt og peber
- Paprika
- 1 spsk mel
- 4 dl. bouillon
- Tørret timian

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i både og stænger. Hak løget.Start med at krydre lårene godt med salt, peber og rigeligt paprika. Steg dem kort på begge sider på en varm pande med olie. Tag kyllingen af panden og læg dem midlertidigt på en tallerken.


 Tilsæt løgene til panden og lad dem stege sig blanke inden du kommer gulerødder og kartofler i. Lad det hele stege sammen i 5 minutter.


Drys melet hen over det hele og rør det lidt sammen så det dækker det meste. Tilsæt bouillon lidt efter lidt og rør ind i mellem.

Lad det koge op og skru så ned igen og kom kyllingelårene tilbage i panden.


Dæk panden til - enten med låg, eller som jeg med sølvpapir - og lad det hele simre sammen i 25 minutter, indtil kyllingen er færdig og kartofler og gulerødder er møre. Rør gerne i retten ind imellem .


Til sidst tilsætter man timianen, som jeg altså råder til at man gør, for det giver altså lige retten det sidste "pift"! Husk at smage til med salt og peber.
Så har man lækker aftensmad og man har kun brugt 1 pande!

Nu håber jeg bare at i alle får en rigtig dejlig dag. Herfra hvor jeg sidder kan jeg ikke se en eneste sky på himlen - mon ikke det bliver en fantastisk dag? :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar