I de her dejlige
sommerdage går J og jeg og drømmer os til Italien. Jeg er vild med Italien og
er bange for at jeg desværre ikke kommer til at se resten af verden, fordi jeg
altid vælger Italien, når der skal besluttes hvor vi skal på sommerferie. I år
er selvfølgelig ikke nogen undtagelse og derfor rejser vi til Garda ved
Gardasøen til sommer.
Det er jo ingen hemmelighed at de bare er voldsomt gode til at lave pizza i Italien. De har de rigtige teknikker og ikke mindst de rigtige ingredienser! Men en gang imellem gør jeg da et forsøg. Indrømmet - det bliver aldrig helt så godt, men det smager stadig godt ;)
Det er jo ingen hemmelighed at de bare er voldsomt gode til at lave pizza i Italien. De har de rigtige teknikker og ikke mindst de rigtige ingredienser! Men en gang imellem gør jeg da et forsøg. Indrømmet - det bliver aldrig helt så godt, men det smager stadig godt ;)
Når man tænker pizza
er det typisk noget med tomatsovs, ost og hvad man ellers lige føler for at
putte på. Men på det seneste er der begynd at poppe ret mange pizzaer op uden
tomatsovs, de såkaldte "pizza bianca", altså hvid pizza. Jeg ville da
også prøve, og da jeg stødte på denne opskrift så fik jeg altså mundvand :) Vi
har snydt lidt og brugt en pizza-pulver-pakke (fyha!), men man kan jo også lave
dej selv så det passer.
Pizza til 2-3
personer(eller 2 personer + madpakke ;p
)
- 175 g. frisk
spinat
- 1 stor kartoffel
- 2 spsk creme
fraiche
- 1 fed hvidløg
- olivenolie til at
dryppe
- 1-2 friske
mozzerellaer
- salt og peber
Skyl spinaten og kom
den i en gryde. Lad den dampe i det overskydende vand fra skylningen heri, til
den er faldet sammen (et par minutter). Hæld det eventuelle overskydende vand
fra.
Bland creme fraiche og presset hvidløg. Skær kartoflen i papir tynde skiver med et mandolin jern eller evt. en god kartoffelskræller
Bland creme fraiche og presset hvidløg. Skær kartoflen i papir tynde skiver med et mandolin jern eller evt. en god kartoffelskræller
Tænd ovnen på 250
grader varmluft.
Rul dejen ud i passende størrelse og smør creme fraiche blandingen på. Fordel kartoffelskiverne over creme fraichen og herefter spinaten over kartoflerne. Riv stykker af mozzarellaen og fordel det over pizzaen. Dryp olie hen over og drys med salt og peber.
Rul dejen ud i passende størrelse og smør creme fraiche blandingen på. Fordel kartoffelskiverne over creme fraichen og herefter spinaten over kartoflerne. Riv stykker af mozzarellaen og fordel det over pizzaen. Dryp olie hen over og drys med salt og peber.
Bag pizzaen ved 250
grader varmluft i 10-15 minutter til mozzarellaen er blevet
gylden.
Luk øjnene, tag en bid og drøm dig til Italien :)
Luk øjnene, tag en bid og drøm dig til Italien :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar