Det her er nok en af vinterens ynglings retter herhjemme. Der er nok ikke så mange herinde der ved det, men vi spiser ikke svinekød, så man må jo lave svinekøds-frie udgaver af alt den lækre mad man kan få rundt omkring. Her er det så en klassiker "koteletter i fad" bare med kyllingebryst i stedet for - stadig lige så lækkert! :)
Jeg har altså bare taget en helt almindelig opskrift og erstattet koteletterne med kyllingebryst. Denne opskrift er til 2 personer, men der bliver rigeligt sovs tilovers til fryseren ;)
Ingredienser:
- 2 kyllingebryst filetter 2-300 g.
- 1 mellemstort løg
- 250 g. champignon
- 4 dl. vand
- 1 bouillon terning (kylling eller grøntsags)
- 70 g. tomatpure(en lille dåse)
- 1/4 l. madlavningsfløde
- paprika, salt og peber
- noget til at jævne sovsen med
Løg hakkes og champignon skæres i skiver. Varm lidt olie i en gryde og steg løgene heri, tilsæt efter et par minutter champignonerne. Tilsæt vand, bouillonterning, tomatpure og paprika og lad retten småkoge i et par minutter. Kom nu fløden i og jævn retten til passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Imens dette foregår steger man kyllingebrysterne. (Jeg synes ikke man behøver at gennemstege dem, man kan sagtens nøjes med at overfladestege dem og derefter lade dem blive færdige i oven).
Kyllingen kommes i et ovnfast fad, sovsen hældes over og hele herligheden bages i oven ved 200C i 25 minutter.
Server med ris!
Stegte løg og champignon blandes med vand, bouillon, tomatpure og paprika...
Fløden hældes i og sovsen jævnes...
Sovsen hældes over kyllingen og fadet kommes i ovnen...
Bages i 25 min. ved 200 C...
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar