fredag den 7. juni 2013

Nem og hjemmelavet ketchup

Ja, som alle jo nok ved er grill sæsonen jo over os, og til gode pølser kræver det også en god ketchup.


Jeg kan normalt godt lide de forskellige ketchup'er som findes på markedet, Heinz osv., men efter jeg er begyndt at lave denne ketchup, så er det altså svært at gå tilbage Den har måske ikke den klassiske ketchup smag, som man er vant til, den er lidt mere mild i smagen - men den er god!
Da jeg besluttede at jeg ville prøve fandt jeg et par opskrifter og valgte at blande dem lidt, så den blev så enkel som muligt, uden at miste for meget smag. Den her opskrift er til et marmelade glas(på billedet er der allerede blevet spist noget ;b)

Ingredienser
1 marmeladeglas

  • 3 dejligt røde tomater
  • ½ æble
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. tomatpuré(kan udelades)
  • 2 spsk. sukker (hvidt eller rør)
  • 2 spsk. eddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Skær tomater, æble og hvidløg i grove tern og sauter dem med tomatpure, sukker, krydderier og eddike i en gryde. Kog det til æblerne er møre, eller i hvert fald til det minder mere og mere om grød.




Blend massen med en stavblender og kom det ketchuppen på et rent skoldet glas.
Nu har jeg jo ikke brugt noget til at forlænge holdbarheden og jeg ved ikke den præcise holdbarhed, men vi har spist af vores efter 1 måned efter åbning. Jeg vil dog råde til at man lige bruger sine sanser til at tjekke om den stadigvæk er god.

2 kommentarer:

  1. Hej Charlotte.
    Rigtig lækker opskrift. Den smager bare meget bedre end den almindelige ketchup. Jeg valgte at udskifte hvidløget med 1 tsk. sennepspulver. Og resultatet blev rigtig godt.
    Mvh. Malene

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa!
      Dejligt at høre du kan lide den. Det lyder spændende med sennepspulver - det skulle man måske prøve en gang!
      Undskyld det sene svar!
      Knus fra Charlotte

      Slet