Denne gang blev det til nogle lækre tundeller med friskhakket persille. De er ikke helt så tunge som de gode gamle morfar-frikadeller - hos mine bedste forældre er det altså morfar der laver mad ;)
Denne opskrift giver ca. 10 små deller, som passer til 2 personer, men næste gang vil jeg helt klart lave dobbelt portion da de er super lækre i madpakken!
Ingredienser:
- 1 dåse tun i vand
- 1 æg
- 1 lille groftrevet løg
- 1 fed hvidløg - presset eller hakket fint
- 1 dl. hakket frisk persille
- Salt og peber
- 100 g. creme fraiche - eller lignende
- ½ dl. rasp
- Noget til stegning
Hæld vandet fra tunen og kom den i en skål sammen med æg, løg, hvidløg salt og peber. Rør godt! Kom creme fraiche og rasp i (lidt afhængigt af æggets størrelse, kan det være nødvendigt med mere rasp). Stil dem i køleskabet i ½ time.
Varm en pande op med fedtstof og steg dellerne ved jævn varme i ca 12 minutter og vend dem ind i mellem.
Jeg servered med lækre ovnbagte kartofler, hvilket fungerede rigtigt fint! Så er det jo bare at vælge sin ynglings dyppelse! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar